Горда съм, че съм българка! И нека после някой да ми каже, че българите сме еди какви си…

Историята на една българка набира все по-голяма популярност в интернет. Наглед тя не е извършила нищо чак толкова голямо, но примерът, който дава, е невероятен.

loading...

Ето какво разказва в социалните мрежи Ирина Негинова:

„Горда съм, че съм българка! Снощи прибирайки се към вкъщи в метрото намерих изгубен смартфон. Взех го и погледнах дали мога да звънна от него и да намеря собственика. За съжаление беше заключен с код, но по локацията на времето разбрах, че е на чужденец.

Качих се в метрото държейки го в ръце и очаквайки някой да звънне. След няколко спирки това се случи. Видях не български номер да звъни и понеже не знам добре английски се чудех как да кажа, че телефона е в мен и искам да го върна. Вдигнах, от другата страна чух женски глас говорещ на български.

Жената обясни, че продава билетчета в метрото и при нея са двама чуждестранни младежи, един от които е загубил телефона си…Казах й да им каже да ме изчакат, че се връщам да им върна телефона. Когато се върнах видях две млади момчета чакащи с надежда… Но когато ме видяха се радваха като малки деца и не можеха да повярват, че съм върнала телефона.

Предложиха ми пари, разбира се, че отказах! Бяха французи, дошли в България на почивка за няколко дни!  Казаха ми на няколко езика, че ме обичат, посмяхме се, но също така с тъга споделиха, че във Франция никой не би върнал телефона!

И нека после някой да ми каже, че българите сме еди какви си…  Нека вярваме в доброто, нека правим добро всеки ден, нека има повече състрадание, независимо от расата, езиковите различия и всички извинения, които казваме, за да не сме добри! Аз вярвам в народа ни! Аз вярвам в доброто! А вие?“

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор