Дърводелец спечели 1 милион от лотарията и почина!

Мъж, който спечели милион долара от лотарията, почина три седмици след получаването на парите, съобщава NYup.com. В началото на декември 51-годишният дърводелец Доналд Савастано от град Сидни, щата Ню Йорк, купил празничен лотариен билет на стойност 10 долара. След като изтрил защитния слой, той открил, че е спечелил милион долара.

loading...

Съгласно правилата на лотарията, печалбата се изплаща на вноски в продължение на няколко години. Победителят, обаче, може да се откаже от част от сумата и да получи незабавно остатъка. Савастано избрал точно тази възможност и на 4 януари организаторите на лотарията му връчили чек за 661,8 хиляди долара.

След огромната печалба дърводелецът заявил пред репортери, че не е спестил нищо за старостта си.  „Аз съм обикновен дърводелец и не съм спестил нищо досега. Затова тези пари ще ми бъдат полезни и ще ми помогнат, каза той. – Не градя екстравагантни планове. Ще купя нов пикап, ще си платя дълговете и ще направя инвестиции за бъдещето“.

За жалост мечтите на Савостано не се сбъднали. Няколко дни по-късно той бил диагностициран с рак в късен стадии. На 26 януари Савостано починал.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор