Само в „Сцена БГ“! Тайната договорка между Европа и Бойко Борисов за Истанбулската конвенция

Много българи се питат защо е толкова важно да се приеме тази така спорна у нас Истанбулска конвенция?! Много българи си задават въпроса кой и защо така упорито се опитва да я налага. Учудване буди и твърдата позиция на премиера Бойко Борисов, който винаги е бил много сензитивен относно гласовете на народа, но този път нещо не ги чува ясно. „Сцена БГ“, която почти всеки ден публикува политически новини от кухнята на властта, получи отговорите на тези въпроси.

loading...

Според наши източници Истанбулската конвенция е само разменната монета. Срещу ратифицирането й, премиерът Бойко Борисов е получил две неща, като обещание – падане на мониторинга на България още тази година и влизане на страната ни в Шенген през 2019 година. Това са исторически успехи за правителството и премиера няма за нищо на света да ги пропусне, камо ли с ратифицирането на някаква си конвенция.

Именно затова премиера Борисов държи до последно ГЕРБ да подкрепи конвенцията. Или поне така да изглежда за пред Европа.

Борисов от самото начало знае, че хората няма да харесат конвенцията, затова направи две неща – пусна коалиционния си партньор Валери Симеонов да взриви обществото срещу нея, и даде защитата на Истанбулската конвенция на куцата Цецка Цачева, която обикновено се натоварва с губещи каузи, както бяха президентските избори.

Това се прави хем вълка да е сит, хем агнето цяло. Европа да не накаже правителството, но и хората да са доволни, че конвенцията не е приета. Нали не мислите сериозно, че ако Борисов е искал конвенцията да мине, ще пусне точно лузърката Цецка да я рекламира?

С ролята да обере негативите от Европа с отхвърлянето на конвенция се е наела социалистическата партия на Корнелия Нинова. Надявайки се, че ще обере негативния вот на българите, тя е готова да бъде намразена в Европа. И не само – за лидерката Корнелия Нинова има страхотен подарък – ликвидирането на Сергей Станишев. С обявяването си против Истанбулската конвенция Корнелия Нинова бламира лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. В Европа точно левите партии са най-твърдо „ЗА“ тази конвенция. Само след броени месеци, Станишев се кандидатира отново за поста шеф на ПЕС, но… бламиран от собствената му страна… ще му е много трудно да продължи напред. Именно затова Сергей Станишев така бурно нагруби съпартийците си, когато решиха на партийно събрание, че ще гласуват „против“ Истанбулската конвенция.

ПОЛИТИКАТА Е ТАЙНИ ДОГОВОРКИ, КОИТО РЯДКО СТИГАТ ДО ХОРАТА. ЧЕТЕТЕ ИСТИНАТА ОТ КОРИДОРИТЕ НА ВЛАСТТА САМО В „СЦЕНА БГ“!

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор