Само в „Сцена БГ“! Спира ли Румен Радев новините на турски език и турските сериали?


Новината, че президента на България Румен Радев спира новините на турски език и турските сериали се разпространява мълнеоносно във Фейсбук, видя „Сцена БГ“. Според текста, цитираме дословно: „Румен Радев е напът да направи исторически президентски ход. Президентът е твърдо решен да забрани излъчването на турските сериали по националните телевизии. Причината за решението на Радев е, че турските сериали облъчват хората с про-турска пропаганда, което се оказва пагубно върху мисленето на хората. В Турция по никоя телевизия не излъчват новини на български и български сериали, смятам, че и в България не е нужно да се излъчват по телевизията турски сериали“.

loading...

Новината е споделена от хиляди българи. Сред тях дори известни личности.

Проверка на сайта „СЦЕНА БГ“ установи, че публикацията е качена във фалшивия сайтBulnova7„, който не е регистриран дори на собствен мейл, а ползва безплатната хостинг компания „Уордпрес“. И разбира се новината е фалшива.

Но как е възможно да има толкова тъпи българи, които да вярват в толкова плитки дезинформации?

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор