Момче прободе сърцето си с шиш!

Лекари от Бразилия успели да спасят момче, което без да иска пронизало сърцето си с шиш за барбекю. За удивителната и завършила с щастлив край история разказва „Дейли Мейл“. Инцидентът се случил в Торитама още на 18 януари, но едва сега информацията за него става достояние на медиите. 11-годишният Маралвалдо Жозе да Силва си играел на верандата на къщата, когато изведнъж изгубил равновесие и паднал по гръб върху съд с шишове. Семейството на момчето веднага го завело в болницата, където лекарите стабилизирали състоянието му и го транспортирали в друго лечебно заведение на 170 километра.

loading...

Медиците потвърдиха, че шишът е засегнал сърцето, тъй като с всеки удар на органа, той вибрирал. Операцията за извличане на чуждо тяло продължила час и половина. Според хирург Андреа Ролима, Силва бил спасен от това, че никой не се е опитал да извади шиша.

„Ако семейството го бе извадил преди да дойде в болницата, детето би загубило много кръв и най-вероятно щеше да умре“, обясни тя. Освен това, докторката похвалила момчето и казва, че „държеше се много смело и не се паникьоса“. Тя похвали и семейството му, което помогнало много на медиците.  „Никога не съм виждала нещо подобно. Шиш проби сърцето му, ситуацията беше много тежка. Това е чудо, че той оцеля“, отбеляза Андреа Ролима.

Момчето вече е изписано от интензивното отделение, но лекарите продължават да го наблюдават. Силва вече може да диша самостоятелно и кардиограмата му не показва патологии.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор