Извънредно: Премиерът Борисов проговори за Истанбулската конвенция

Що се отнася до искането на БСП да се направи референдум за Истанбулската конвенция, премиерът Бойко Борисов заяви, че ако има допитване, то трябва да бъде ясно разписано – „за” или „против” е да пребиваме жените и децата в България, видя „СЦЕНА БГ“.

loading...

„ Защото всички останали текстове, за които говорят – трети пол, гей бракове, изобщо не фигурират в тази конвенция. И Сърбия, и Албания, и Турция – всички са я приели. Както се казва, и Арменският поп я е приел”, посочи Борисов.

„Винаги съм работел в диалог с обществото и затова помолих колегите да не бързат с приемането и вкарването й в зала, да видим отново тези носители на морал, които толкова глупости изприказваха в последните дни, едва ли не, че ГЕРБ искаме да въведем нов пол и нови отношения. Надали има по-религиозен човек от мен в държавата. Убеден съм, че като една държава с морал и хуманност не можем да не защитим жените и децата”, подчерта Борисов.

„От БСП са двулични – в Европа говорят едно, в България гласуват друго, така че нека да видим държавите, които са я приели в този й вид, а ние ще я приемем с резерви, така че всички да са сигурни и спокойни. Жалко е да лъжеш по един начин хората в България и да ги страхуваш и в същото време пред Европа да се правиш на европеец. Тази конвенция касае защита на слабите, защита на децата и жените. Всичко останало съм готов текст по текст да го приемаме с резерв, така че да не влиза в сила в България, за да са спокойни всички”, каза той.

„Когато се прибера, ще питам църквата, мюфтиите какво точно ги смущава”, каза в заключение Борисов.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор