Скандалът на деня: Бойко нападна Офелия! Перушина хвърчи из етажите на властта! – Сцена БГ
25.02.2018

Скандалът на деня: Бойко нападна Офелия! Перушина хвърчи из етажите на властта!

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване на Офелия Кънева като председател на Държавната агенция за закрила на детето. За временно изпълняващ длъжността се определя д-р Валентин Димитров, заместник-председател на агенцията, научи „СЦЕНА БГ“.

loading...

Адмирираме премиера за това решение. Тази жена отдавна показа, че не може да защитава интересите на деца в беда. Неведнъж я даваха в „Господари на ефира“ с арогантно, безчувствено и нагло поведение.

Спомняме си как едно дете и майка му писали жалби до нея, а тя не ги прочела с месеци. Отделно няма да забравим друг репортаж на „Господари на ефира“, в който показаха как същата госпожа Офелия каза, че е нормално да се губят сигнали на жалещи се родители и деца.

Днес Бойко Борисов разпореди също така Главният инспекторат на Министерския съвет да направи цялостна проверка на дейността на ДАЗД, в която специално да бъдат анализирани извършените наблюдение и контрол на специализираните институции за отглеждане на деца относно спазването на правата на детето.

Мотивът за предложената от премиера Борисов промяна в ръководството на ДАЗД е непредприемането на адекватни мерки срещу насилието в дома за деца и младежи с увреждания „Хризантема“ в Габрово.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор