Ердоган се разлюти и побесня за границата!

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че по границата на Турция се водят игрички, които в крайна сметка турската армия ще осуети, предаде „Ройтерс“. Вече пети ден се води битка между турските въоръжени сили и кюрдските бойци.

loading...

Турция започна операция „Маслинова клонка“, за да прочисти районите близо до своята граница от присъствието на Отряда за народна самоотбрана, който Анкара разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

Ердоган отправи обвинения към кюрдите и техните съюзници, че използват срещу неговата армия терористи, освободени от Ракка. Турският президент каза, че до момента 268 терористи са били убити от въоръжените сили на страната, които напредват заедно със Свободната сирийска армия.

Ердоган каза също така, че след офанзивата в град Африн танковете могат да тръгнат към Манбидж. Още в началото на военната операция от турската армия посочиха, че няма да се спрат само до Африн, а ще се насочат на изток от река Ефрат.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор