Десислава разказа играта на сводника Марто Дебелия! Но това още нищо не е, студентка ще си отвори устата съвсем скоро…!

На благоевграския сводник Мартин Филипов – Дебелия му се стъжни днес, видя „СЦЕНА БГ“. В Районен съд – Благоевград днес се проведе заседание по дело срещу него, а той влезе в съдебната зала с белезници на ръце.

loading...

Двама свидетели се изправиха срещу Марто Дебелия. Десислава и Станислав.

Първа с показанията си започна Десислава М. от Гоце Делчев. Тя разказа, че се е запознала с Мартин Филипов преди няколко години от обща позната, като той й скъсвал телефона от звънене, за да я склони да приеме печеливша оферта. Когато се срещнали, Мартин и предложил да работи за него като компаньонка. Обяснил й, че ще й направи обява в сайт и ще делят хонорара 50 на 50. Тя се притеснявала от обява, заради родителите си, но в крайна сметка се съгласила. Филипов ме караше системно да са „друсам“, / да приема наркотици / и биеше системно другите негови компаньонки. Системният му призив към мене, преди да ме изпрати при поредния клиент беше: „Друсай, к… во“.

На 30.05.2016 г., общата ни приятелка Ина Д. се прибра от работа в Кипър и заедно с Мартин Филипов и Светослав Л. се събрахме в благоевградски хотел, където бях настанена на квартира. Взехме си кокаин и го сложихме в чиния, като аз „дръпнах 2-3 линии“. Дадохме пари на Дебелия, а той ни достави наркотика. На следващия ден – 01.06.2016 г. в хотела дойде полицейска проверка и хванаха наркотика.“, разказва бившата труженичка на Мартин Дебелия. Десислава посочи, че по време на проверката Филипов не бил в хотела.

Прокурор Елица Калпачка, попита свидетелката, колко е струвал 1 грам кокаин, като отговорът бе лаконичен – 140 лева.

Доста изнервен от показанията на Десислава, Дебелия я попита дали й е давал пари, за да прави аборт. Десислава отговори, че не е правила аборт, а е имала женски здравословни проблеми и Марто й дължал 2000 лева от общия им „бизнес“.

Адвокатът Георгиев, който защитава подсъдимия, се поинтересува дали свидетелката е взимала наркотици и преди да дойде на работа в Благоевград. Десислава обясни, че никога преди да се запознае с Филипов не е употребявала каквито и да било наркотични вещества.

Втори показания даде Светослав от Сандански. Той обясни, че познава Дебелия от роднините му в Сандански, а с другата свидетелка се запознали в благоевградска дискотека. Светослав си призна, че често е употребявал наркотици, като в един от случаите дори колабирал от свръх доза кокаин. Той заяви, че е виждал Марто да се дрогира заедно с Десислава, но не я карал на сила. По време на полицейската проверка Светослав се намирал в стаята на Десислава.

За следващото дело адвокат Георгиев поиска справка за медицински преглед на свидетелката Десислава, която да докаже дали тя е правила аборт. След възражение от прокурор Калпачка, съдия Панкова отхвърли искането, като го определи за неоснователно. Другият иск на адвоката за следващата дата е да бъде разпитана Вероника Н., която също е била от компаньонките на Мартин Дебелия., Вероника е студентка в ЮЗУ „Н. Рилски “ и е доста популярна в областния център, но за нея ще разкажем на следващото заседание на съда.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор