Ключов подсъдим от мегадело срещу зам.министър и депутат почина

Един подсъдим по-малко ще се яви по мегаделото срещу зам.министъра на транспорта Антон Гинев и бившия депутат Илия Илиев, обвинени за източване на 4.2 милиона лева от Националната компания „Железопътна инфраструктура“, научи „СЦЕНА БГ“.

loading...

Заедно с тях бяха разследвани шефът на жп секцията в Русе Огнян Георгиев и този в Горна Оряховица Кръстю Диксоков.

Четиримата бяха предадени на съд още миналата година. Делото беше върнато и започва отначало. През това време обаче Кръстю Диксоков е починал от тежко заболяване,  съобщи „Галерия“. Така пред Темида ще застанат останалите трима.

През 2007 и 2008 година Гинев е бил начело на НКЖИ. Без търг той сключил договори с 4 фирми, които били регистрирани на роднини на Илия Илиев, тогава общински съветник от ГЕРБ. Дружествата били кухи и нямали работници, показва разследването на прокуратурата. Те трябвало да ремонтират жп линии. Общо са им изплатени 7 милиона лева.

Работата обаче била свършена от работници по жп. гарите, а не от фирмите на Илия Илиев, който действал като техен пълномощник. Гинем е подсъдим за безстопанственост, Илиев за фалшиви фактури, а Георгиев и Диксоков – за присвояване, защото са изпращали подчинени да работят работата на фирмите, а в същото време са превели по сметките на Илиев милиони лева.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор