Пуснаха полети до Баку за 29 евро – Сцена БГ
18.02.2018

Пуснаха полети до Баку за 29 евро

Премиерите на Азербайджан и България Артур Расизаде и Бойко Борисов откриха на летище Гейдар Алиев новата авиолиния Баку-София. Полетите ще се извършват един път седмично с азерската ниcкотарифна авиокомпания „Buta Airways“, която е дъщерна компания на националния авиопревозвач „Azerbaijan Airlines“.
По този начин България става първата дестинация в Европейския съюз, където „Buta Airways“ ще осъществява директни полети.

Според двамата премиери директната самолетна линия между столиците на България и Азербайджан ще допринесе за развитието на бизнес и икономическите връзки и ще популяризира туризма на двете страни, пише Dir.bg.

loading...

Българите могат сега да пътуват само за 29 евро в едната посока в тази прекрасна страна, прекрасна възможност и за азерите да идват у нас, каза Борисов, който е на борда на самолета с първия полет тази сутрин от Баку.
В самолета е и българската делегация, в която са още министрите Ивайло Московски, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Румен Порожанов.

Имаме амбициозна програма с Азербайджан – газовият хъб, икономиката. Това са две страни с много близка култура. Азербайджан е много древна страна, с много древни традиции, добави премиерът.

В София министърът на транспорта Ивайло Московски ще открие авиолинията София – Баку, която ще се обслужва от същата авиокомпания.

Самолетът се очаква да кацне тази сутрин в 9.55 на правителствения ВИП. В бъдеще редовната линия ще каца същия час на Терминал 2 на Летище София. В Баку ще се каца на обновения Терминал 2.

„Buta Airways“ разполага с 24 самолета, всички те „Ембраер“. Компанията изпълнява полети общо по 25 дестинации до 18 държави, една от които от днес ще бъде България – първа в ЕС.

Авиокомпанията рекламира България като идеалната страна за бюджетни пътувания и като една от най-евтините европейски страни.

Чекирането, което предлага компанията, е онлайн – но то може да се направи в рамките на 24 часа преди полета. Пътниците могат да ползват и автомати на летищата или да се обърнат към служители на гишетата, като услугата ще им струва 3 евро.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор