Монетата Кардано – инвестицията на 2018-та година

Кардано- Cardano (ADA) e криптираща валута – една от новите цифрови валути на пазара, където разработчиците постоянно идват с нови цифрови активи, видя „СЦЕНА БГ“. 

loading...

Тази крипто монета е пусната през 2015 г. и е разработена от фирма, известна като IOHK, чийто лидер е Хоскинсън. Той е предишен главен изпълнителен директор на Етериум. Всъщност Хоскинсън напусна Етертеум поради различията с екипа там и реши да създаде нова валута с по-добри принципи.

Следователно, очаквайте по-добри резултати за Cardano!

Кратка история на Кардано

След като беше пусната през 2015 г.,  от разработчиците Кардано се продаваше чрез програма за първоначално предлагане на криптовалути (ICO). Това се случваше на четири етапа. Последната покупка на ICO завърши през януари 2017 година.  По това време монетата спечели известна стойност и се продаваше за $ 0.00242.

По-късно Кардано беше вписана на пазара на криптираща валута през октомври същата година на цена около $ 0.02, а стойността му оттогава расте бавна, но стабилна.

Има ли някаква прилика с Етериум?

Не трябва да забравяте, че Кардано се ръководи от предишния главен изпълнителен директор на Етериум. Нормално е двете монети да имат някои прилики. Да, ама не. Двете монети имат съвсем малко общо. Единственото е, че са крипто-валута, чийто гръбнак ползва блокчейн технологията.

Основната технология на Кардано е различна от тази на Етериум. Първоначално Кардано се добива по различен начин – миньорите използват формула-доказателство за залог, известен като Ouroboros, а не просто общата изчислителна мощност, използвана от миньорите на Етериум.  Кардано прави минното дело случайно, премахва всякакъв вид монопол.

Разработчиците на Кардано се надяват, че в крайна сметка ще успеят да направят своя собствена блок-верига и ще разработят портфейл Daedalus.

Прогноза за цената на Кардано за 2018-та година

През по-голямата част от 2017 г. стойността на монетата остана под $ 0.05 до средата на ноември, когато цените възприеха възходяща тенденция.

Възходящата тенденция набира скорост през декември 2017г., издигайки стойността на монетата до рекордните $ 1,22 на 4 -ти януари 2018 г. Цените по-късно намериха съпротива при $ 0.63 на 11 -ти януари, преди да продължи с възходящия тренд.

От 14 януари , 2018, монетата отиде на $ 0.852624.

Сравнявайки с цената, когато е била обявена за първи път на финансовите пазари, тя представлява темп на растеж от 4150%, което е повече от това, което повечето цифрови валути (дори и големите монети като Bitcoin) са регистрирали за една година.

Ако продължи с същия темп на растеж, инвеститорите може да видят, че стойността на монетата ще надмине 30 долара през 2018 г.

Ясно е, че монетата Кардано започва  2018-та година с бум и се очаква да направи още по-добро представяне, след като се реализира новите блокчейн система и портфейла Daedalus.

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ СТАТИИ ЗА МОДЕРНИЯ ЧОВЕК В СЦЕНА БГ!

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор