Шестокласничката Никол е най-четящото дете в България!

Момиченцето за пример е изчело близо 300 книги през 2017 година – 131 от тях си взела от регионалната библиотека „Любен Каравелов“, а останалите си купила и получила като подаръци.

Интересен момент е, че през 2016 г. Никол отново е изчела около 300 книги, сочи статистиката на културната институция в дунавската ни столица.

„Никол обожава книгите. Родителите дори я преместиха в училище, което е близо до библиотека, за да й е по-лесно да си взема книги. Характерното за нея е, че чете много бързо, но въпреки това осмисля написаното. За Никол не е никакъв проблем да прочете 200 и повече страници за един ден. Освен това тя започне ли една книга, я довършва докрай и едва тогава отваря друго издание. Има много деца, които започват една книга, стигат до някъде, продължават с друга и се объркват. Но Никол не прави така“, разказаха пред „България Днес“ от отдел „Детски“ на регионалната библиотека.

На специална церемония шестокласничката от училище „Христо Ботев“ беше обявена за най-четящото дете. За награда Никол получи ваучер за покупка на три книги и веднага след събитието отишла до книжарница и си взела наградата.

„Никол е записана при нас през 2014 г. и оттогава е прочела 581 книги, като бройката е много по-голяма със закупените от нея и тези, които си е взела от училищната библиотека. Всички служители се възхищаваме на това дете“, добавиха от отдел „Детски“ на библиотека „Любен Каравелов“.

Любимата книга на детето е „Благословени“ от Цветелина Владимирова. Ученичката е толкова впечатлена от творбата, че с цветни листчета си отбелязва любимите цитати.

Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ШОУ СЦЕНА

Любовният триъгълник на Стоян Алексиев се влошава! Ще успее ли да го разведе Ивана?

Според вестниците любовният триъгълник между Стоян Алексиев, съпругата му Надежда и младата му любовница, с която бе хванат в скандални сцени в центъра на София, се заплита. Вестник „Ретро“ твърди, че 22-годишната Ивана споделила пред […]

Коментирай първи

Остави отговор