Слави Трифонов с песен гавра за ЕС

Комична версия на пародийния хит „Всичко е точно“ (по-известна като „Снощи правих кекс“) беше разпространена от шоумена Слави Трифонов, пише „България днес“.

Творбата, която телевизионният водещ публикува в профила си във фейсбук, е закачка към стартиралото вчера европредседателство на България. Затова и кавърът носи името „Защото днес поехме ЕС“. Ритъмът е точно като в хита на Папи Ханс (псевдонима на поета Константин Трендафилов, който се изявява като певец), като само думите са променени:

„Баба метна пари от балкона, но всичко е точно.

Смог дишаме, дори да сме дОма, но всичко е точно.

Заплатата не стига за сметки, но всичко е точно.

Убийствата тук не са редки, но всичко е точно.

Защото днес поехме ЕС, ЕС, ЕС, ЕС, ЕС, ЕС“.

И се допълва от още строфи:

„Осъзнах безсмислеността на политическата класа и илюзорността на Слави, че ще приемат решенията от референдума. Но всичко е точно. Защото днес поехме ЕС, ЕС, ЕС, ЕС, ЕС, ЕС“.

В оригинала на Папи Ханс се изреждат продуктите, необходими за приготвянето на кекс, като в разпространения кавър на Слави отново присъстват, но в друг контекст:

„Брашно, захар, олио, яйца, мляко, вода – поскъпнаха, поскъпнаха…“.

И следва изброяване на случайно следвани едни от други думи и фрази, които всеки може да разшифрова по различен начин – НДК-гейт, „Грипен“-и, „МИГ“-ове, мораториум, саниране, усвояване, ограда, „Козият рог“, пожар, клошар, убийства, самоубийства, дебили, чеп за зеле, Луцифер, Шушана, „суджуци, още суджуци, тонове суджуци“ и други.

Към любопитното парче е прикачен и видеоклип от „Шоуто на Слави“. На него се вижда, че песента се изпълнява от един от сценаристите на предаването – Иво Сиромахов, който се е облякъл с риза и вратовръзка, върху които небрежно е сложил бронежилетка.

И докато имаше смешни коментари и такива, които насърчаваха Трифонов да продължи със закачките, се открояваха и видимо недоволни.

Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ШОУ СЦЕНА

Любовният триъгълник на Стоян Алексиев се влошава! Ще успее ли да го разведе Ивана?

Според вестниците любовният триъгълник между Стоян Алексиев, съпругата му Надежда и младата му любовница, с която бе хванат в скандални сцени в центъра на София, се заплита. Вестник „Ретро“ твърди, че 22-годишната Ивана споделила пред […]

Коментирай първи

Остави отговор