Страшна гледка! Цели улици бликнаха в реки от кръв!

Улиците в столицата на Бангладеш придобиха зловещ вид през последните дни. Причината беше, че проливните дъждове се смесиха с кръвта на животни, принесени в жертва за големия празник Ей ал-Адха. В нашия регион той е известен като Курбан Байрам.

Наводненията са нещо обичайно за Дака, която страда от лошо развита инфраструктура за отводняване на улиците. Този път те дойдоха заедно с религиозните чествания, по време на които хиляди животни биват заклани като жертвоприношение. Празникът продължава няколко дни и почита паметта на мъртвите. Празнуващите си вземат прошка с тях и правят курбан.

В жертва се принасят агнета, овце, кози, камили, крави и телета. По традиция част от месото им се дарява на бедните.

Тази година т.нар. „курбани” трябваше да бъдат извършени на специални места, указани от властите. Много от местните обаче не спазиха това и заклаха животните в собствените си имоти. Което доведе до страшната гледка.

Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ШОУ СЦЕНА

Любовният триъгълник на Стоян Алексиев се влошава! Ще успее ли да го разведе Ивана?

Според вестниците любовният триъгълник между Стоян Алексиев, съпругата му Надежда и младата му любовница, с която бе хванат в скандални сцени в центъра на София, се заплита. Вестник „Ретро“ твърди, че 22-годишната Ивана споделила пред […]

Коментирай първи

Остави отговор