Отложиха делото срещу Ваньо Хамъра, който премаза пешеходец, заради “бъдещето на България“

Липса на заключение в автотехническата експертиза, отново отложи делото срещу Иван Янакиев, който прегази и уби с Хамъра си 70-годишен мъж в Пазарджик. Експертът, чието мнение не бе готово, се аргументира с факта, че в момента тече тежка сесия в университета. Той е преподавател в ТУ-София, съобщи „Трафик Нюз“.

„За първи път от десет годишната ми експертна практика се случва да отложа дело. Разберете ме, аз се грижа за бъдещето на България, са студентите”, каза пред съда експертът.

В съдебната зала днес обвиняемият Янакиев не се появи. Липсваха и роднините на прегазения пешеходец. Делото под тепетата стартира след протест от прокуратурата. По искане на Апелативният съд днес трябваше да се представи комплексната експертиза. Поради липсата на заключение, делото бе отложено за пореден път.

Съдиите дадоха срок на автотехническия експерт до 1-ви март да изготви заключението си.

Припомняме, че убиецът с Хамарът получи 3 години и 6 месеца затвор, глоба от 2000 лева и лишаване от свидетелство за управление на МПС за срок от 3 години от Пазарджишкия окръжен съд.

През декември 2015  вечерта луксозен джип „Хамър“ помете 70-годишен мъж, който пресича улица „Пловдивска“, недалеч от голям хипермаркет. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали. Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра. Според автотехническата експертиза в момента на удара 3-тонният автомобил на Иван Янакиев се е движил със 74 км/ч при позволени 50.

Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

СЦЕНА НА ЖИВОТА

Чудо! Фирма за бързи кредити и частен съдебен изпълнител опростиха дълга от над 3200 лв. на бременна в осмия месец жена, която има още 3 малки деца

Фирма за бързи кредити и частен съдебен изпълнител опростиха дълга от над 3200 лв. на бременна в осмия месец жена, която има още 3 малки деца.    31-годишната Ивелина Митева отглежда сама трите си деца – […]

Коментирай първи

Остави отговор