Само в „СЦЕНА БГ“! Фиаското с третия пол и как Борисов и Симеонов изиграха тъпаците отново

Цял Фейсбук е възмутен, че България щяла да приема конвенция, в която щяло да се въвежда трети пол. Основно мъжката аудитория в страната е крайно активирана с псувни по сексуалната различност на хората и със заплахи как такова нещо не трябва да се въвежда в България.

Темата раздуха вицепремера Валери Симеонов – патриот по професия, след това обемисто разнесена по медиите на Делян Пеевски и Фейсбук.

Каква обаче е истината?

Нищо свързано с какъвто и да е трети пол няма в така нареченената Истанбулска конфенция. Знаейки, че почти никой от населението на страната няма да я прочете, обаче правителството реши да постави тази тема в обществото, за да взриви общественото мнение и да разсее назряващата друга тема – тази за корупцията.

Корупцията

За първи път в страната темата с корупция потръгна. Световни издания от Англия, Франция и други държави публикуваха безпощадни материали как България е най-корумпираната страна в Европейския съюз и как не полага никакви усилия да се пребори с това. Навсякъде се отбелязва, че България няма задържан или осъден за корупция политик. Президентът наложи вето на антикорупционния закон, а левицата поиска вот на недоверие.

Да не повярваш. Нещо взе да се случва.

Винаги сме говорили за корупцията и тази тема много трудно потегля в обществото. Може би защото голяма част от него също е корумпирано на някакво ниво и корупцията не е национален проблем. Но в навечерието на европредседателстването ни и с този медиен натиск отвън , с ветото на президента, с цялото натрупване и сливане на мафията с държавата и съда, нещата като че ли можеха да се случат.

Но не…

За да разсее корупционната риторика, правителството си измисли несъществуващ скандал с трети пол, сигурни какъв отзвук ще има това. Играта на лошо и добро ченге отново е в ход, с други актьори. Едно време ролята изпълняваше Цветан Цветанов, сега е заменен от Валери Симеонов. От другата страна е вечния Бойко Борисов.

Днес, някой говорили за корупция? Не!

Днес всички говорят за третия пол. И за трагедията в Нови Искър.

Целта е изпълнена! Корупцията победи отново, с помощта на нашата глупост!

Честито!

Петър Иванов, СЦЕНА БГ!

Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

СЦЕНА НА ЖИВОТА

Чудо! Фирма за бързи кредити и частен съдебен изпълнител опростиха дълга от над 3200 лв. на бременна в осмия месец жена, която има още 3 малки деца

Фирма за бързи кредити и частен съдебен изпълнител опростиха дълга от над 3200 лв. на бременна в осмия месец жена, която има още 3 малки деца.    31-годишната Ивелина Митева отглежда сама трите си деца – […]

Коментирай първи

Остави отговор