Калоянчо от „Фермата“- „внучката на баба“ или „ах, на Дяда“!

Момчето на баба и дядо, който предизвиква съжаление в зрители и участници с дълбоката си, нечовешка привързаност към селото, баба, дядо и…тате – иконата, която носи винаги със себе си и показва във всеки удобен случай. Мир на праха на човека и Бог да го прости, но ….имам приятели, които са изгубили бащите си като деца и то на възраст, в която си ги спомнят. Те по никакъв начин не демонстрират липсата си от татко, освен ако не ги попиташ. Калоянчо обаче днес и нощес се прекланя пред създателя си, (който дори и не си спомня в съзнателния си живот), все едно го е загубил вчера. Това естествено ли ви се струва? Защо скромното момче нито веднъж не споменава татко си в клипчетата, които прави гол до кръста и пълни с хейт, злоба и омраза към всичко, което го дразни? Почитателите от Фермата на Балан гледали ли са поне един негов клип в ютюб?

loading...

Нормално е да обичаш баба си и дядо си, всеки ги има. Нормално е да страдаш за загубените си роднини. Нормално е да си израснал в бедно семейство, да си танцувал по коридорите и на улицата – почти всеки с подобна мечта го е правил, някои пък пеят…Но всички тези НОРМАЛНИ неща Калоян представя за трегедии и предизвиква съжаление и сълзи в шараните, които с охота захапват въдицата. Какво по-голямо ласкателство за възрастните фермери и дядовци от екрана да гледат едно младо хубаво момче как ги гледа като зубрачка в очите и попива всяка тяхна дума. Гъдел по егото е това, вяра, че младите „стават за нещо”, най-вече да правят големи крачки към миналото преди да се засилят към финала и да грабнат стоте хилядарки – която е и реалната им цел. Кой знае, току виж Калоян написал книга за „великия” си живот, като колегата му влогър Конрад!

Само за пример: Мариана също има голяма трагедия в живота си, Елена също е без баща, но чули ли сте от тези жени да парадират и да демонстрират с трагедиите си? Напротив! Мариана е най-позитивния и лек участник във формата!
Но милото момченце Калоян с бързи стъпки крачи към финала с цената на всичко и все повече трупа смелост и лукавост. Нагаждачката към по-силните Виолета първа го прегръща. Всеки, който каже нещо лошо за него рискува да бъде обвинен в злоба и завист….колко удобно за „ангелчето” Калоян, който трябва да му се признае, много добре се владее и не отговаря на злобните подмятания на първичния Станислав, който макар и простоват, бързо забравя и не трупа злоба. За разлика от Алек, който от ден на ден вади все по-мръсен поглед и показва комплексарската си амбиция да е номер 1. Ама не е….

Ще кажете, ама Калоян е и умен, чете Алманаха! Вярно. Калоян много добре знае, че няма особени шансове пред силните, но прости мъже Алек и Стани. Единственото с което би могъл да ги победи е именно знанието. И си плете кошницата отрано. Него може само да го прецака Яни. Именно Яни бе казал преди време, че „всички се страхуват от Станислав, а Станислав се страхува от Яни, защото ще сложи 5 точки на Алманаха”. Но Яни пък може да го прецака измислената му страст към Виолета, но това е друга тема, може и да му погне, кой знае.

И така, Калоянчо смело пристъпва към финала със завидна преднина, подбутван стабилно и от водещите на предаването, които също му симпатизират, налапали стратегическата въдица на рибарчето от Попово.
Трябва да им се признае обаче на Иван и Андрей, че със сигурност показаха българщината и българския характер в пълнотата му! Фермата за пореден път доказа, че в България се толерират съжалението, подмазвачеството, „преклонената главица” и парадирането на „аз нищо не знам”, а в крайна сметка за всичко са виновни …..парите.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор