Невинен мъж прекара 12 години в затвора, за изнасилване, което не е направил – ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Невинен мъж прекара 12 години в затвора, за изнасилване, което не е направил, научи СЦЕНА БГ.

loading...

43-годишният холандски гражданин Ван дер Дюсен е неправилно е осъден за три изнасилвания, извършени от хищния хищник Марк Дикси на Канарските острови през 2003 година.

Потърпевшият прекарва 12 години затвор, бит, изплют и третиран като „хлебарка“, въпреки че няма доказателства за ДНК, които го свързват с престъпленията, за които е осъден.

Ако побърканата испанска полиция бе свършила правилно работата си,  изнасилвача и убиец Дикси щеше да бъде заключен и нямаше да продължи да убива, а невинният човек нямаше да бъде в затвора.

Най-накрая освободен, след повече от десетилетие в затвора, г-н Ван Дюшен дава по дяволите десетилетието, което е страдал, заради истинския сексуален звяр и убиец Дикси.

„Ако полицията си беше свършила правилно работата, ако не бях изпратен невинен аз, а бяха потърсили истинския извършител, тогава няколко момичета, сред които русокосата Сали щяха да бъдат живи днес“, каза Дюсен.

„Ето защо плаках, когато видях сестрите й, Плачех за тях, чувствах ги толкова близки, съжалявам за тях“, споделя невинния затворник.

Неговата дъщеричка е била на три години, когато той влиза в затвора. Сега е на 17 години. „Тя не ме познава. Тя не знае кой съм аз“. Майка му също загива докато е зад решетките.

Дюшен работи като барман на Канарските острови, когато полицията го насрочва за изнасилвач. „Държаха се с мен като с нищожество, най-долното нещо на света“, спомня си престоя в затвора набедения мъж. „Страдах, докато дните се превръщаха в седмици, седмиците в месеци, а месеците в години – това беше моят живот.

 

Той бил освободен от затвора през февруари 2016 г., когато е установена вината на истинския сексуален зряв и убиец Дикси.

Данни за ДНК, свързващи Дикси с изнасилванията, излязоха наяве още през 2007 г., но бюрокрацията в испанската съдебна система отказаха представянето на доказателствата и оправдателната присъда.

Сега, свободен човек, г-н ван дер Дюсен живее в Майорка.

Той е изправен пред ежедневната борба за справяне с несправедливостта, която е претърпял поради действията на хищния убиец и серийния изнасилвач Дикси.

Като част от усилията си да преодолее случилото се, г-н ван дер Дюшен пристига в Лондон в петък, 24 ноември, за да види, че Дикси е получил две допълнителни доживотни присъди за престъпления от миналото.

Дикси, който е на 47 години, получи доживотна присъда за изнасилване на жена в паркинг през 1987 г. и заблуда и неприлично нападение срещу друга жена през 2002 г.

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор