Холандец осъди българка – дава й пари, а тя ражда деца от друг

Холандец осъди бившата си съпруга българска да му върне близо 18 000 лв., изпратени  за издръжка, след като доказа в съда, че роденото по време на брака им дете не е негово. Жената ще трябва да му брои и други 2700 лв., които той й дал, за да закупи обзавеждане за детската стая.

Двамата се оженили през 2008 г., но скоро след това се разделили и всеки заживял отделно, пише в. „Марица“. След време нашенката му съобщила, че е бременна, и че той  дължи издръжка. След като родила, той започнал да  изпраща пари и по негови изчисления за периода от май 2010-а до януари 2012-а превел 20 623.19 лв. Дал  и 2783 лв. за легло, гардероб, бюро и прочие мебели за детската стая.

Чужденецът обаче се усъмнил, че е баща на детето, завел дело и през 2011-а бил признато, че не е негов родител. Последвал втори иск за връщането на дадените за момчето суми. Пред Пловдивския районен съд защитата на жената твърдяла, че решението за отреченото бащинство не може да има обратна сила и означава, че мъжът не  дължи издръжка занапред, но не и че трябва да си получи обратно вече даденото.

Друг аргумент бил, че мъжът не е превеждал свои пари, а сумите, отпускани в родината му за гледане на дете. Съдът обаче не приема тези доводи и се произнася в полза на мъжа. От иска за издръжка признава като доказана само сумата от 17 996,75 лв., претенциите за детското обзавеждане са уважени изцяло.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Коментари

Коментирай първи

Остави отговор