Българче се роди на остров Бали, докато вулканът Агунг изригва

Българче се роди на остров Бали, докато вулканът Агунг изригва. До момента 39 наши сънародници са потърсили съдействие от кризисния щаб на Външно министерство. Второ денонощие хиляди туристи остават блокирани на индонезийския остров, след като летището беше затворено за още 24 часа, съобщи БТВ.

Сънародниците ни в Бали са в безопасност – в хотелите, в които са отседнали, уверяват дипломатите ни.

„С всеки изминал ден тревогата расте, буквално нищо не се знае”, призна Александра Лободова.

„В четвъртък трябва да летим за Бългaрия, само че няма да стане – има над 50 000 души общо, които чакат за полети тук. Над 500 полета са отменени и трябва да изчакаме да ни дойде редът, това е единственият проблем тук в момента. В момента на летището има дори оркестър, раздава се храна и вода, но хората са притеснени, защото не знаят докога ще продължи това”, заяви Георги Ковачев.

Георги е на петдесетина километра от вулкана, настанен при приятели. „Даже една добра новина – хората днес изписаха тяхното дете, роди се бебе на 27-и сутринта, точно като изригна вулканът”, допълни той.

„Пътувайки с колата към болницата и вече в родилното отделение, ни настигна новината, че е изригнал вулканът Агунг. Имахме две новини – това, че имахме внучка и че е изригнал вулканът”, разказа Ирена Белевска, баба на бебето и жител на остров Бали.

От Външно министерство още веднъж напомнят на сънародниците ни да не навлизат в 10-километровата ограничителна зона около вулкана.

Коментари

Коментирай първи

Остави отговор