Обрат! Бежанците спряха да изнасилват жени, станаха мъжки проститутки

В Швеция, която постигна сериозни успехи в сферата на транссексуалното равенство, се забелязва нова тенденция. Все по-често мъже мигранти стават проститутки, съобщава Националната федерация за сексуална просвета в Швеция, цитирана от осведомителните агенции, съобщи БЛИЦ.

Както разказва сексологът на организацията Сюзан Ларсдотер, самият феномен на проституцията оголва проблема на обществото, в които мъжете и жените, независимо от сексуалната им ориентация, трябва да имат равни права.  Но даже в шведското общество за жертви на пазара за сексуални услуги се приемат предимно младите момичета и жени. Ако с проституция се занимават представители на силния пол никой не ги зачита като пострадала страна. Утвърденото становище е, че те по този начин „изразяват своята сексуалност“, а на всичкото отгоре получават и пари.

Сексоложката Ларсдотер подчертава, че около тази тема има много заблуждения и стереотипи. Именно заради това е необходимо внимателно да се изучават проблемите на мъжката проституция: трябва да се изяснят обстоятелствата при които младите хомосексуалисти, транссескуални и особено тази лесно уязвима част от шведското общество – мигрантите – са започнали да търгуват с тялото си.

През 2015 г. например в Швеция са пристигнали 35 000 бежанци. След известно време няколко хиляди просто изчезнали от полезрението на властите. Както обяснява пред журналисти ръководителят на Националния съвет на Швеция по проблемите на бежанците Сана Уестрин, множество млади афганистанци, опасявайки се от депортация „преминават в нелегалност“. Те се свързват с криминалния свят и често попадат на сутеньори. Но колкото и да им е трудно да проституират, те смятат, че това е по-добре, отколкото онова, което ги очаква в родината им, обяснява специалистката по бежанците.

Коментари

Коментирай първи

Остави отговор