Мъртвородено бебе преобърна света на тези милионери

Лондонските банкери Християнин и Дипали Шарп имаха всичко, за което биха могли да мечтаят. Съпрузите са кръстосвали града с последните модели на Porsche, всяка вечер вечеряли в модни ресторанти и пътували само в първа класа. Но всичко това престава да има значениеза тях, когато се родило първородното им дете – мъртво.

Трагедията принудила Кристиан и Дипали да преосмислят своите възгледи за живота. След като напуснали престижната работа в банката, решили да станат лекари. Заедно с професията, двойката променила и начина си на живот. Съпрузите са престанали да носят дизайнерски дрехи и да почиват на екзотични острови. Но въпреки всичко Християнин и Дипали казват, че са щастливи.

„Преди, когато бях в лошо настроение, можех да пазарувам, за да се успокоя, но когато загубихме сина си, разбрах колко празен е бил животът ни през цялото време“, казва 44-годишният Дипали. Дипали за първи път забременява през 2002 година. Животът тогава изглеждал безоблачен.

Съпругът й, Кристиан, заема престижна позиция в „Мерил Линч“, а бъдещите родители живеят в престижните райони на Лондон и Ню Йорк. „По това време бях наистина притеснена само на тема -“ Прада „или“ Гучи „- спомня си Дипали. Веднъж Кристиан не можеше да избере чанта за мен и купи пет наведнъж – по 500 паунда всяка. Отначало бременността протичала без усложнения, но на 20-тата седмица лекарите открили сърдечно заболяване в детето. На шестия месец момчето се ражда мъртво. Животът на двамата се сринал. За да се разсее, двойката започнала да помага в хосписа.

„Грижата на лекарите, които бяха до мен по време на бременността и след нея, ни направи силно впечатление“, признава Дипали. „И ние осъзнахме, че трябва да помагаме на хората.“ Дипали записала медицински курсове в университета в Нотингам.

„Второто си дете, Сачин, трябваше да кърмя по време на приемните изпити“, спомня си Дипали. Година по-късно Кристиян станал колега на жена си. А година по-късно двойката имала и дъщеря. Повечето от спестяванията на съпрузите отиват, за да платят обучението си. Единственото, което останало от предишния им живот били „Поршетата“. През 2010 г. Кристиан и Дипали взели последните си изпити, а миналата година получили дипломи за общопрактикуващи лекари.

Сега те, заедно със своя 13-годишен син и 11-годишна дъщеря, живеят в Глазгоу. „Щастието наистина не е в парите“, казва Дипали, „Сега съпругът ми и аз се чувстваме много по-богати от преди.“

Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

СЦЕНА НА ЖИВОТА

Чудо! Фирма за бързи кредити и частен съдебен изпълнител опростиха дълга от над 3200 лв. на бременна в осмия месец жена, която има още 3 малки деца

Фирма за бързи кредити и частен съдебен изпълнител опростиха дълга от над 3200 лв. на бременна в осмия месец жена, която има още 3 малки деца.    31-годишната Ивелина Митева отглежда сама трите си деца – […]

Коментирай първи

Остави отговор