Дете-герой: Най-младата жертва, която пребори рак на гърдата е само на 8 годинки

Малката Крис Търнър била само на осем години, когато e диагностицирана с рак на гърдата – рядка форма на болестта, която засяга един милион души.

За щастие, се е преборила благодарение на бързата реакция на родителите си, които сега имат само една мисия: да предупредят останалите за огромното значение от ранно диагностициране на болестта, защото това е най-сигурният начин, който увеличава шансовете за лечение.

Криси оживяла точно заради упоритостта на нейните родители, които въпреки че лекарите им казвали, че не става дума за нищо опасно предвид младостта на момичето, настояли за повече мнения. В крайна сметка третият медицински екип, към който се обърнали, направи всички изследвания и установи черната диагноза.

Въпреки това, момичето е победило болестта без химиотерапия, защото лекарите са успели на време да й направят качествена мастектомия, преди да успеят туморните клетки да се разширят.

Смята се, че точно Криси е най-младата жертва с тази диагноза и именно защото е толкова млада, тя и нейните родители са се решили на житейската мисия: да предупреждават другите, да не бягат от своите страхове, но още с първия подозрителен знак да проверят за какво е това.

Само така ще спасите живота си.

Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

КРИМИНАЛНА СЦЕНА

Тези двамата се напиха и потрошиха 12 автомобила и подпалиха цял пазар за 1 нощ

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двамата младежи, който подпалиха няколко сергии в Кючук Париж. Това са 16-годишният Камен и 17-годишният му авер Абрахам. Те са обвинени за унищожаване и повреждане на чуждо имущество […]

Коментирай първи

Остави отговор