Американец шокира целия свят като показа как е живяла съветската младеж през 60-те години на миналия век

Лятото на 1967 година в СССР приветстваха американския кореспондент Бил Епридж, който пристигнал, за да снима съветската младеж.

loading...

Материали той събирал за специално издание, посветено на 50-годишнината от Октомврийската революция. Снимките тогава направо удивиха запада.

Самият Бил е роден в столицата на Аржентина Буенос Айрес през 1938 година, но след това се мести с родителите си във Вирджиния. Именно той през 1968 година успява да направи кадрите с убийството на Джон Кенеди.

Негови снимки са показали на света и латиноамериканската революция.

В редакцията на списание LIFE били решили да направят качествен и достоверен материал за живота на младите хора в СССР. За това в страната на Съветите бил изпратен фотокореспондент.

Очаквало се, че Бил ще докара снимки на мрачни работници в сиви дрехи, маршируващи по Червения площад с еднакви транспаранти. Бил обаче донесъл снимки на младежи, които се припичат на слънце, пеят песни под звуците на китара, танцуват в дискотеки, карат водни ски, честват „Деня на Нептун“, правят си пикници и просто се наслаждават на живота.

Посветеният на Октомврийската революция материал излязъл на 10 ноември 1967 година с любопитна обложка:

loading...
Коментари

ГОРЕЩО В СЦЕНА БГ:

ТЕХНИЧЕСКА СЦЕНА

Пускат лодки и корабчета като градски транспорт в София

Столична община пуска корабчета като градски транспорт в София, научи сайта ни. Според информацията ни, това ще стане през 2020година. loading… Това ще бъде част от програмата за разкрасяване на столицата на България и още […]

Коментирай първи

Остави отговор